Bindweefselbehandelingen

Waarom bindweefselbehandelingen?

Bindweefselmassage is een therapeutische massage gericht op het verbeteren van de huidconditie door middel van stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de doorbloeding geactiveerd en onderhuidse spanningen en verklevingen verwijderd.

Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, hierbij gaat men ervan uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen. Zo’n prikkel wordt gegeven door middel van verschillende massagetechnieken met de handen.

Deze technieken kunnen variëren van lichte aanrakingen (oppervlakkige strijkingen) tot het rollen van de huid. Door deze massagegreep wordt de huid en het bindweefsel gestimuleerd. Daardoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert de staat van het bindweefsel. Op deze manier kunnen zogenaamde ‘verklevingen’ verminderen. Ook de zenuwuiteinden die in de huid en in het bindweefsel liggen, krijgen door de massage een prikkel. Het effect van deze prikkel beperkt zich niet tot de huid maar werkt door op andere delen van het lichaam opgevoerd worden.

Bindweefselmassage wordt toegepast bij:

  • Hoofdpijn
  • Branderige-jeukende huid
  • Doorbloedingsstoornissen
  • Verschillende lichamelijke aandoeningen