Behandelingen

Sportmassage

Patrick Daverveld is als gecertificeerd sportmasseur gespecialiseerd in het verhelpen van klachten en blessures door middel van diverse behandeltechnieken.


Lymfedrainage

Het menselijk lichaam bestaat voor 2/3 deel uit vocht. Dit vocht bevindt zich in en rondom alle lichaamscellen, de bloedbanen, lymfebanen en de hersenbanen. Zeer veel processen verlopen via dit lichaamsvocht, het vervoer van zenuwprikkels, hormonen of schadelijke stoffen en het uitwisselen van stoffen of van gassen. Deze processen via het lichaamsvocht noemen we de waterhuishouding. Het lichaam is een optimaal evenwicht als de waterhuishouding in een optimale conditie verkeert.

Het lymfestelsel (lymfevaten en lymfeknopen) speelt een belangrijke rol bij het scheppen en onderhouden van de ideale leefomgeving voor onze lichaamscellen. Het is namelijk de lymfe die daar een voedende, zuiverende en drainerende rol vervult. Lymfedrainage is dus een normale, natuurlijke functie in ons lichaam. Deze functie kan echter bemoeilijkt worden als gevolg van een ongeval, ziekte of stress. In dit geval kan Patrick Daverveld de drainage van de lymfe manueel optimaliseren met behulp van diverse massagetechnieken.

Behandelbare klachten:

 • Zwellingen (oedemen)
 • Bloeduitstortingen
 • Kneuzingen
 • Spierpijnen en spierletsels
 • Dystrofie

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een therapeutische massage gericht op het verbeteren van de huidconditie door middel van stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de doorbloeding geactiveerd en onderhuidse spanningen en verklevingen verwijderd.

Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, hierbij gaat men ervan uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen. Zo'n prikkel wordt gegeven door middel van verschillende massagetechnieken met de handen.

Deze technieken kunnen variëren van lichte aanrakingen (oppervlakkige strijkingen) tot het rollen van de huid. Door deze massagegreep wordt de huid en het bindweefsel gestimuleerd. Daardoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert de staat van het bindweefsel. Op deze manier kunnen zogenaamde ‘verklevingen' verminderen. Ook de zenuwuiteinden die in de huid en in het bindweefsel liggen, krijgen door de massage een prikkel. Het effect van deze prikkel beperkt zich niet tot de huid maar werkt door op andere delen van het lichaam opgevoerd worden.

Bindweefselmassage wordt toegepast bij:

 • Hoofdpijn
 • Branderige-jeukende huid
 • Doorbloedingsstoornissen
 • Verschillende lichamelijke aandoeningen

Triggerpoint

Triggerpoints zijn microverkrampingen in spieren die aanvoelen als kleine pijnlijke verhardingen of 'knoopjes'. Triggerpoints zijn de meest voorkomende oorzaak van pijnklachten in het menselijk lichaam en kunnen goed behandel worden met triggerpoint therapie.

Triggerpoints ontstaan door ongunstig gebruik van spieren, maar ook bij 'gewoon' gebruik van een lichaam wat slecht in balans is. Hierbij valt te denken aan overbelasting, een ongeluk, maar ook onderbelasting, stress of een slechte voeding. Dit resulteert vaak in een verstoring van de zuur-base en de hormoonbalans, wat triggerpoints tot gevolg heeft. Actieve triggerpoints zorgen vaak voor pijn en andere ongemakken op een andere plek dan waar de verkramping zich bevindt.

Iedereen heeft triggerpoints die zorgen voor stijfheid. Deze kunnen lang onopgemerkt blijven, maar kunnen op termijn voor problemen zorgen. Dit worden latente triggerpoints genoemd. Deze plaatsen in de spieren vormen de zwakke schakels wanneer de spier te maken krijgt met bijvoorbeeld overbelasting. Latente punten worden dan actief. Een mooi voorbeeld is een kuitpsier met latente triggerpoints, die bij overbelasting of 's nachts door een tekort aan zuur- en voedingsstoffen in de kramp schiet. Patrick Daverveld behandeld zowel actieve als latente triggerpoints.

Triggerpoints kunnen de oorzaak zijn van:

 • Hoofdpijn
 • Schouderklachten
 • Tennisarm
 • Rugpijn
 • Migraine
 • Peesontstekingen
 • Hielspoor

Medical taping

Patrick Daverveld kan u helpen het intapen van kwetsbare lichaamsdelen ter ondersteuning of bescherming, of voor het verminderen van pijn.

Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een elastische, katoenen tape met een anti-allergische lijmlaag. De lijmlaag is in een speciaal patroon aangebracht, zodat het materiaal ventileert. Daardoor wordt de tape zeer goed verdragen, zelfs bij langdurige toepassing. Bij zorgvuldig gebruik komen huidirritaties zelden voor.

De tape is tot 140% rekbaar, wat vergelijkbaar is met de rekbaarheid van de huid. Ook dikte en gewicht zijn vergelijkbaar met de huid. Door deze eigenschappen is het mogelijk om met de tape een soort tweede “huid” te vormen.

Bij langdurige toepassing verdient het aanbeveling om de tape om de twee tot drie dagen te vernieuwen. Alle toegepaste elastische tape is waterbestendig, er kan mee gedoucht worden. De extra watervaste varianten verdragen ook zwemmen en baden.

Medical taping wordt toegepast voor:

 • Pijndemping
 • Spierfunctie verbeteren door tonusregulatie
 • Ondersteuning
 • Opheffen van belemmering bloedcirculatie en lymfe afvoer
 • Neuro-reflectoire beïnvloeding

Mylogenics: activation-release

Mylogenics is een nieuwe, revolutionaire en veel omvattende test- en behandelmethodiek waarbij het direct boeken van resultaat centraal staat.

Er hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van de meest succesvolle en effectieve technieken van diverse myofasciale methoden gecombineerd met die van Muscle Activation, Functional Stretching, Functional Medicine, Manual Concepts enz.

Met behulp van Mylogenics is het mogelijk om binnen enkele minuten de zwakke schakels binnen het spier- en zenuwstelsel op te sporen. Bijna alle klachten aan het menselijk lichaam zijn te beïnvloeden door middel van Mylogenics. Deze methode van behandelen zorgt regelmatig voor spectaculaire resultaten, soms zelfs ondanks jarenlange therapie.

Het doel van Mylogenics is het herstellen van de optimale structuur, beweging en functie van de diverse weefsels en het losmaken van verkleefde zenuwvezels en bloedvaten. Dit gebeurt door het verwijderen van verklevingen in weefsels en door het toepassen van specifieke behandelmethodes.

Een Mylogenics behandeling zorgt voor snelle pijnverlichting, directe verbetering van (atletische) prestaties en vrijer bewegen in het dagelijks leven. Met Mylogenics worden zwakke schakels dus direct versterkt.